Produsent
Château Laroze - Famille Meslin
Familien Meslin, med Guy i spissen er dagens eiere av Ch.Laroze, en liten skatt av en produsent i Saint-Émilion. Familien er direkte etterkommere av Georges og Nelly Gruchy, som kjøpte tomten og bygde slottet i 1882. Familien Gruchy har en enda lenger historie i Saint-Émilion, den kan dateres tilbake til 1610 og de har blant annet vært involvert i naboslottet, Ch. Yon Figeac.
Château Laroze har plantet 27ha med vinmark, som en plott rundt slottet, perfekt beliggende mellom de to anerkjente slottene, Ch. Figeac og Ch Angelus. Her dyrker de 68% Merlot, hele 26% Cabernet Franc og 6% Cabernet Sauvignon og vinstokkene har en gjennomsnittsalder på mer enn 30 år. Mens de tidligere plantet med en tetthet på 5.600 planter per ha, har Guy økt tettheten til hele 10.000 planter per ha! Jordsmonnet er sandholdig leire med en stor andel kalkstein og silika. Jordsmonnet, sammen med den høye andelen Cabernet Franc gir Ch. Laroze en kjølig stil og de har ofte 0,5 til 1% lavere alkohol enn naboslottene.
Ch. Laroze var den første produsenten i Saint-Émilion som jobbet biodynamisk og ble sertifisert allerede i 1991. Etter hvert konverterte de til økologisk dyrking i stedenfor , da det er bedre egnet for deres vinmarker. De bruker i dag ingen form for ugressmidler eller kjemisk gjødsel av noe slag, da de ønsker å skape en vinmark som er selvgående. Målet er at jorden skal bli sunnere som på lengre sikt vil gi sunnere og mer resistente vinstokker.
Ch. Laroze håndplukker alle druene sine og de gjennomgår en nøye selektering, først i vinmarken og så nå de før de skal presses. De har både ståltanker og sementanker til vinifikasjonen, hvor vinen spontangjæres og ligger med skallmasserasjon over en lengre periode. De bytter ut rundt halvparten av fatene sin etter hver årgang og Ch. Laroze ligger som regel rundt 18 måneder på fat før den tappes på flaske.