Produsent
Hunter's Wines
Hunter’s Wines var en av de første små familieeide vingårdene i Marlborough. Ernie Hunter kom fra Irland og grunnla sin første vingård i 1979. Da var vindyrking i sin spede barndom i området og Ernie var en av de første som plantet sauvignon blanc. I 1980 møtte han sin fremtidige kone Jane, også hun en vinbonde. Hun vokste opp i Sør-Australia og kom til New Zealand hvor hun begynte å jobbe hos Ernie. I 1986 ble vinverdenen overrasket da Hunter’s fatlagrede sauvignon blanc ble kåret til den beste vinen under en vinmesse i London. Det var første gang en vin fra New Zealand fikk den slags anerkjennelse. Ernie og Jane giftet seg i 1984 og da Ernie døde i en bilulykke i 1987, overtok Jane ansvaret for vingårdens produksjon.
På 1990-tallet ble Marlborough stadig mer kjent som en vindestinasjon og Hunter’s eksportmarked vokste. I 1993 ble Jane tildelt Order of the British Empire, en orden tildelt personer som har gjort spesielt fortjenstfulle bidrag innen sitt felt.
I dag er fortsatt Hunter’s Wines helt familieeid og i høy grad en familieaffære. Janes svoger Mac – Janes søster Libbys ektemann, er i dag daglig leder for eiendommen, og Libby og Macs sønn James er hovedvinmakeren. James, som ble født i Australia, trente både i New Zealand og i utlandet før han tok over ansvaret for vinproduksjon på familiegården. Sønnen Edward har etter å ha tatt en handelsutdanning vært assisterende daglig leder siden 2015.
Hunter’s dyrker en rekke druer og lager et bredt utvalg av viner; fra de unge, fruktige vinene som er ment å drikkes unge, til de mer komplekse, aldrende vinene som kan utvikle seg fantastisk med tiden i kjelleren.
De har stort fokus på bærekraft vinproduksjon og gjenbruk av ressurser. Druemost blir gjenbrukt som gjødsel og i vinmarken gjenbrukes vann fra produksjonen i kjelleren. Flere av vinmarkene deres er økologisk sertifisert. På stille viner bruker Hunter’s 390 grams flasker med 40% resirkulert glass og målet er å øke dette til 70% i nær fremtid. De er sertifisert medlem av Sustainable Winegrowers of New Zealand.
På det norske markedet er Hunter’s foreløpig representert med Offshoot Pet Nat basert på Sauvignon Blanc.